T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / ERDEK - Karşıyaka İlkokulu

Haberler

Mrt

Okulumuzda Dünya Tiyatro Günü kapsamında  Eğleceli Kukla Gösterisi gerçekleşmiştir.

Mrt

 İlçemizde düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında 3/A sınıfından  Efe ÖZYOL  Equilibrio' da ilçe birincisi, 4/A sınıfından Yağız UNCU Küre' de ilçe üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü 109. yıl dönümü okulumuzda da öğretmenlerimiz Dilek BALKIŞ ve Duygu TAÇYILDIZ DOĞANTEKİN tarafından hazırlanan programla kutlandı. 

Mrt

 

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır. Mehmet Akif, İstiklal Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda "O benim değil, milletimindir." cevabını vermiştir.

           İstiklal Marşı´nın bestelenmesi için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.

          Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.

   Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:

      "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

    12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve M. Akif Ersoy'u Anma etkilikleri okulumuzda da öğretmenlerimiz Cemal KILIÇARSLAN VE Çağla DAŞKIN'ın hazırlamış olduğu törenle kutlandı.
   

Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi etkinlikleri kapsamında “Kaybolan Değerlerimiz Maniler” canlandırma gösterimizi okulumuz çok amaçlı salonunda sahneledik. Ayrıca 2/B Sınıfının hazırlamış olduğu 'Atasözleri ve Deyimler 3 boyutlu maketlerden oluşan bir sergimiz vardı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Erbil CAMBÖZ gösterime katıldı. Okulumuz Türkçe Öğretmeni Dilek BALKIŞ'a, 2/B Sınıf Öğretmeni Zeynep ERDEM'e ve emeği geçen diğer öğretmenlerimize çok teşekkür ederiz

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri çerçevesinde; AFAD tarafından hazırlanan "Deprem anı ve Tahliye Tatbikatı", "Afet ve Acil durum çantası nasıl hazırlanır?", "Bir Deprem Anında Yapılması Gerekenler" videoları tüm sınıflarımızda izlendi. 1. siren sesinin çalmasıyla tüm öğrencilerimiz Çök-Kapan-Tutun hareketlerini tatbik etti. 2.siren sesinin çalmasıylala acil çıkış tabelelarına uyularak okul bahçesine çıkıldı. Acil durum toplanma alanında tüm şubelerimiz kendi içinde halka oluşturacak biçimde konumlandı ve tatbikatımızı tamamladık.

Mrt

Zorlu bir dönemin ardından sonunda hepimiz okumaya geçtik

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama  programıyapılmıştır. Tören programımızda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ü; 85. ölüm yıl dönümünde saygı, minnet ve şükranla anıyoruz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yılı  kutlamaları okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı köy meydanında tüm öğrencilerimiz,öğretmenlerimiz velilerimiz ve köy halkının katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlandı.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. yılı bir dizi etkinlikle okulumuzda tüm coşkusuyla kutlandı.